top of page

informatie voor alle mensen met voet - en of gewrichtsklachten.

Weet u eigenlijk wat voor een wonder der natuur een gezonde voet is?

Een gezonde voet is een precisieapparaat, enorm belastbaar en exact functionerend, dat het totale gewicht van uw lichaam tientallen jaren draagt en beweegt.

28 Afzonderlijke beentjes, die door spieren, pezen en banden samengehouden worden, vormen samen de voet, die bestaat uit voorvoet, middenvoet en de voetwortel. Op 3 steunpunten - de hak van het hielbeen en de kopjes van het 1ste en 5de middenvoetsbeen- rust het hele lichaamsgewicht bij het afrollen van de voet. Harde schokken worden verend en pijnloos opgevangen en het lichaamsgewicht gelijkmatig bij het afrollen verdeeld.


Maar liefst 80% van de bevolking heeft problemen met de voeten

.

Onze voeten zijn van nature ingesteld op het blootsvoets lopen op een zachte, verende ondergrond. Maar tegenwoordig staan wij dag in dag uit op harde, niet flexibele bodem. Iedere stap betekent dan een eenzijdige belasting, die onverminderd aan de ruggegraat wordt verder gegeven. Slijtage verschijnselen, vermoeide, brandende en pijnlijke voeten, loopmoeheid, voetklachten, ja, zelfs in sommige gevallen rugklachten of hoofdpijn kunnen dan de gevolgen zijn.

Want wetenschappers hebben vastgesteld: aan bepaalde plaatsen van de voetzool zitten de voetreflexzones die een positieve maar ook negatieve stimulatie op bepaalde lichaamsfuncties kunnen uitoefenen.


Slechte pijnlijke voeten, waarom eigenlijk?

Bestaat er geen daadwerkelijke hulp?


Bij het lopen raakt de hiel als eerste de bodem. Na de contact fase via de hiel zakt de voorvoet en op dat moment is praktisch de hele voet belast.

Het lichaamsgewicht plaatst zich naar voren; de tibia glijdt over de talusrol ook in voorwaartse richting. De afwikkeling van de voet geschiedt voornamelijk over de laterale voetrand, het kopje van metatarsale-1 en de grote teen.


Voetklachten ontstaan vaak volgens het zelfde schema. Als eerste gaat de overbelaste voorvoet in de breedte. Het dwarsgewelf zakt ineen en zo ontstaat de spreidvoet. Daarna verslappen de van voor naar achter lopende banden en ontstaat een knikvoet. Al snel verliest het lengtegewelf zijn spankracht, de gehele voetzool raakt de bodem en wordt dan 1 a 2 cm langer - de platvoet. Het volgende stadium is de bijzonder pijnlijke hallux valgus deformatie. In de regel aangeboren is de holvoet, waarbij de lichaamsdruk geconcentreerd op hiel en voorvoet rust (geen steun in het middengedeelte van de voet).


Wilt ook U weer kunnen gaan en staan zonder pijnlijke, brandende en vermoeide voeten?


Zoals zoveel mensen voor U, die jaren lang voetproblemen hadden en die kosten nog moeite gespaard hebben om verlichting te vinden en dan uiteindelijk door de unieke Vibrion Veer duurzame hulp vonden.

Een orthopedische voetcorrectie die op buigzame wijze de stand van de voet verbetert, het lengte- en dwarsgewelf verend steunt en de gevoelige voorvoet door de verende kupolen extra ontlast.

Een correctie dus, die niet alleen steunt, maar ook vooral de voet zijn natuurlijke verende afrollende beweging weer mogelijk maakt.


Fussgold Vibrion Veer, om weer zonder voet- en gewrichtsklachten te kunnen gaan en staan.


De Vibrion Veer is een orthopedische steun, vervaardigd van een speciale verende edelstaallegering. Daardoor dun en vederlicht. Toepasbaar voor zeer veel voet- en gewrichtsklachten. Absoluut UNIEK in haar functie en werking, voorzien van teenprotectors en verende kupolen. Nuttige toebehoren, zoals de Vibrio-klett en Fussgold veerhouders, maken het mogelijk deze Zweedse uitvinding, in de meest normale schoenen te dragen, zelfs in open zomerschoenen of slippers; ook dat is UNIEK.


STEUNENDE WERKING: de Vibrion Veer bootst in haar dual-functie (steunend en verend) exact de natuurlijke manier van lopen na. Door de individuele vervaardiging van de Veer naar Uw voetafdruk en lichaamsgewicht, wordt een ideaal steuneffect van de voet bereikt.


VERENDE WERKING: tegelijkertijd kan uw voet, door de elasticiteit van de Veer weer natuurlijk verend afrollen. Schokken worden zonder pijn opgevangen en het totale lichaamsgewicht wordt bij het afrollen van de voet verdeeld over de gehele voet. Kupolen ondersteunen deze verende werking.


MASSERENDE WERKING: Door de verende afrolbeweging wordt bij iedere stap tegelijkertijd de totale voetvlakte gemasseerd. Daardoor de doorbloeding bevorderd en de voetreflexzones positief gestimuleerd.


Vibrion Veren kunnen U helpen!


Overtuigt U zichzelf! Het kost U slechts de moeite van een bezoek op een van onze spreekdagen.


U bent van harte welkom!

bottom of page