top of page

De Vibrion Veer is een revolutionaire steunzool, 30 jaar geleden ontwikkeld door een zweedse professor, Prof. Dr. W. Thomsen, die het in samenwerking met een Duitse fabrikant ( Fa. Fussgold in Hamburg) in produktie genomen heeft. Inmiddels wordt deze steunzool in Amerika, Canada, Australië en Europa door zeer veel mensen enthousiast gedragen. Door een uniek, wereldwijd gepatenteerd verend systeem is de Vibrion Veer een steunzool die 90 tot 95 % van de mensen daadwerkelijk helpen kan en daarbij moeiteloos in bijna alle gewone schoenen gedragen kan worden. In Nederland wordt de Vibrion Veer al meer dan 30 jaar verkocht.

De Vibrion Veer wordt technisch opgebouwd zoals bijna iedere steunzool opgebouwd wordt. De normale steunzool is echter statisch, heeft dus een vaste vorm. Hiermee wordt de voet gecorrigeerd naar zijn normale stand. De Vibrion Veer corrigeert de voet ook naar de normale stand, maar gaat daarnaast een aantal extra dingen doen. U zult namelijk ervaren dat de Vibrion Veer tijdens het lopen gaat meeveren. Deze vering is essentieel, die zorgt namelijk voor :

1. Activeren bloedsomloop


Door het activeren van de bloedsomloop worden koude voeten voorkomen en vochtopeenhopingen in de voeten en enkels beter afgevoerd.


2. Vrijmaken zenuwblokkade's


Veel mensen hebben last van tintelingen, steekjes, dof of dood gevoel in de voet of tenen. Door het vrijmaken van de zenuwbanen kunnen dit soort klachten probleemloos opgelost worden.


3. Activeren voetspieren


Meer dan 70% van alle klachten worden veroorzaakt door het doorzakken van de holte of de voorvoet. Hier zijn meerdere oorzaken voor te vinden maar de meest belangrijke oorzaak is het verslappen van de voetspieren waardoor de voet doorzakt. Hierdoor komt de voet in de verkeerde stand wat heel veel uiteenlopende klachten kan veroorzaken, in de voet tot in het gehele lichaam. Doordat de voet in de juiste stand geplaatst wordt en daarbij de voetspieren weer aan het werk gezet worden, wordt de correctie veel gemakkelijker opgenomen door de voet.


Onverschillig of U slechts af en toe problemen met het lopen heeft : pijnlijke brandende voeten, vermoeide benen of geen uithoudingsvermogen bij staan en lopen, of dat u geplaagd wordt door echte voetproblemen zoals een knikvoet, spreidvoet, platvoet, holvoet of hallux-valgus, de Vibrion Veer zorgt ervoor dat u weer dagelijks elastisch verend, zonder vermoeidheid of pijnlijke voeten op natuurlijke wijze kunt lopen.


Ook bij rug, knie, heup, nek en of hoofdpijnklachten kan de Vibrion Veer een uitkomst betekenen. Wij nodigen u graag uit op één van onze zittingsdagen voor meer informatie.

Opbouw van de Vibrion Veren :

Het glimmende metalen deel is de feitelijke steunzool. Het gebruikte materiaal is het beste te omschrijven als een legering van Zweeds verenstaal en medisch staal. Deze wordt naar uw voet gevormd waardoor hij comfortabel aanvoelt.


De zwarte dopjes, ook wel Kupolen genoemd, geven de voorvoet nog iets vering, maar dienen vooral om de veren op hun plaats te houden.


Verder zit er aan de voorzijde een grijze flap, de Protector. Deze beschermt de schoenen tegen kapotgaan.

De Vibrion Veer kunt u in zijn geheel uit elkaar halen en onder de kraan schoon houden. Zo heeft u altijd een paar frisse en hygiënische zolen.

bottom of page