Fussgold Steunzolen
Fussgold Steunzolen
De steunzool die in bijna iedere schoen past !
De steunzool die in bijna iedere schoen past !
Een aantal klachten die kunnen ontstaan uit een verkeerde stand van de voeten :
Lage rugklachten :
Een groot deel van rugklachten kunnen ontstaan uit een verkeerde stand van de voet of uit een beenlengteverschil. De voeten zijn als het ware de fundering van het lichaam, alles wat boven op de voet rust wordt dus ook beïnvloed door de stand van de voeten. Bij een beenlengteverschil ontstaat er een scheefstand in het lichaam waarbij vooral lage rug-,nek- en schouderklachten voorkomen.
In een aantal gevallen kunnen er ook migraine-achtige hoofdpijnklachten voorkomen en knieklachten.
Voorvoetklachten :
Krampen, steken, pijnscheuten, tintelingen, doof en dood gevoel in het voorste deel en de tenen van de voet komen zeer veel voor. Tussen de tenen en de voet in zitten de kopjes van de middenvoets-
beentjes, vergelijkbaar met de knokkels in uw hand. Als deze doorzakken komt u rechtstreeks op de knokkeltjes te lopen, wat erg pijnlijk kan zijn. Daarnaast lopen er zenuwbanen die bekneld kunnen raken. Hier komen de meest vreemde pijnklachten vandaan die vaak moeilijk te herleiden zijn.
Vermoeidheid, steken, zeurende pijn in de voetholte :
Een van de meest voorkomende voetklachten. Bij zeer veel mensen gaat in de loop van de jaren de holte van de voet doorzakken. Hierdoor komt de voet in een verkeerde stand waardoor er veel pijn- en vermoeidheidsklachten niet alleen in de holte maar ook door de gehele voet kunnen voorkomen.
Hiel- en achillespees klachten :
Onder de hiel van de voet zit de aanhechting van de peesplaat, als de voet doorzakt kan deze ontstoken raken. Soms raakt onder de hiel één van de aanhechtingspunten beschadigd waardoor een zogenaamde hielspoor kan ontstaan.
Ook bij de achillespees kunnen vaak pijnklachten ontstaan, vaak veroorzaakt door een te korte achillespees of een wegkantelend hielbeen.
Hoofdpijnklachten :
Door een scheefstand in het lichaam, vaak veroorzaakt door een beenlengteverschil of doorzakkende voeten, worden de nek- en schouderspieren aangesproken welke aanhechtingspunten hebben aan de schedel. Bij overbelasting hiervan kan een migraine-achtige hoofdpijn ontstaan.
Schouderklachten :
Door een scheefstand in het lichaam, vaak veroorzaakt door een beenlengteverschil of doorzakkende voeten, worden de nek- en schouderspieren aangesproken om de rug op te vangen. Hierdoor kunnen deze spieren overbelast raken.
Wreef- en enkelklachten :
Bij een doorzakking van de voet kunnen de enkelbanden overbelast raken. Ook de verbinding tussen het hielbeen en het been kan gaan opspelen.
In sommige gevallen kan de wreef van de voet overgevoelig raken.
Knieklachten :
De stand van de knieën wordt mede bepaald door voetstand. Als de voetholte doorzakt, hebben de knieën de neiging naar binnen te knikken, waarbij er een slijtage binnen de knieën kan ontstaan.
Bij een beenlengteverschil is de druk op beide knieën niet gelijk waarbij er ook slijtage optreden kan.
Heup- en bekkenklachten :
Vaak onstaan er na bijvoorbeeld vervanging van een heup klachten. Na vervanging blijkt niet altijd alles als voorheen te zijn. Ook zaken zoals een scheefstand in het lichaam kunnen vaak klachten in het bekken en in de heup veroorzaken.
Vage vermoeidheids- en pijnklachten door het gehele lichaam :
In sommige gevallen is de stand van het lichaam door de voeten dusdanig beïnvloed dat alle spiergroepen overbelast raken. Hierdoor ontstaan er vage pijnklachten en een algehele vermoeidheid.
Boven-, kuit- en scheenbeenspier klachten :
De spieren in de benen nemen een belangrijke rol in in het bewegingsapparaat van het lichaam. Bij scheefstanden zijn er specifieke spiergroepen in de benen die dit corrigeren. Hierdoor kan overbelasting ontstaan wat kan resulteren in krampen, steken en andere klachten.
We hebben geprobeerd hier een aantal klachten te omschrijven die te herleiden zijn naar onze voeten. In de praktijk zijn er nog veel meer oorzaken of symptomen dan wij hier beschrijven. Wij willen u dan ook uitnodigen om naar één van onze spreekdagen te komen, onze voetkundige gaat dan samen met u een analyse van uw voeten maken en uitleg hierover geven.