top of page

De meest voorkomende vragen en het antwoord.....

Zijn de Vibrion Veren voor iedereen geschikt?


De Vibrion Veer kan 90 tot 95% van de klanten daadwerkelijk helpen.

Onze voetkundige zullen het natuurlijk aangeven als blijkt dat het voor uw aandoening niet aan te bevelen is.


Worden de Vibrion Veren vergoed door de verzekeraars ?


Wij kunnen niet garanderen dat uw verzekeraar zal vergoeden.

Sommige vergoeden wel, maar anderen weer niet.

Wij kunnen u alleen adviseren om het in ieder geval te proberen en uw factuur te declareren bij uw zorgverzekeraar.

Kan ik de Vibrion Veren ook gebruiken met sporten ?


Bij de meeste sporten kunt u uw Vibrion Veren gewoon in uw sportschoenen dragen. Daar staan wij ook achter, met sporten worden de voeten extra zwaar belast en een extra steun kan absoluut geen kwaad.


Helpen de Vibrion Veren ook bij ontstekingen aan de peesplaat of bij hielspoor ?


Het is gebleken dat met de Vibrion Veer zeer goede resultaten behaald zijn bij ontstekingen in de pezen en bij hielspoor. Doordat de veren een goede ondersteuning vanuit de bal van de voet naar de hiel geven, wordt de pijn ontlast en kan de voet genezen.

Bij een hielspoor wordt er een kommetje in de zool gemaakt om de pijn en druk onder de hiel te verlichten.


Kan ik de Vibrion Veren in al mijn schoenen dragen ?


De Vibrion Veer is dusdanig geconstrueerd dat hij in principe in alle gewone schoenen gedragen kan worden. De dikte van de steunzool zelf is ongeveer gelijk aan de dikte van uw bankpas en is vederlicht. Hierdoor is de zool gemakkelijk te wisselen tussen verschillende schoenen en kan zelfs in open schoenen en sandalen gedragen worden !

Er zijn schoenen met een kleine ondersteuning in de holte van de voet. Soms kan dit de werking van de vering beinvloeden. Deze ondersteuning is gemakkelijk te verwijderen, uw winkelier is eventueel bereid u hiermee te helpen.

Ook kunt u de veren in schoenen met een hakje dragen. De fabriek houdt rekening met een maximale hakhoogte van 5 cm.


Kan ik ze ook in mijn zomerschoenen en sandalen dragen ?


U kunt de Vibrion Veren inderdaad in sandalen en zomerschoenen dragen. De veren blijven gewoon op hun plaats liggen, maar in sommige gevallen hebben de veren een fixatie nodig. U kunt op de service pagina alle informatie terugvinden.


Ik heb nog klachten, wat nu ?


Wij kunnen bijna alle steunzolen in een keer goed uitleveren. Soms hebben de zolen een nacorrectie nodig. U kunt op één van onze spreekdagen terugkomen om het te bespreken met onze voetkundige.


Ik wil graag een 2e paar, hoe doe ik dat ?


Er zijn veel mensen die graag een 2e paar willen hebben. U kunt op een van onze spreekdagen een afspraak maken bij een van onze voetkundige om een 2e paar te bestellen.


Hoe lang gaan de Vibrion Veren mee ?


Door het gebruikte materiaal gaat de Vibrion Veer lang mee. De levensduur is van veel faktoren afhankelijk. Er zijn klanten die de veren eens in de twee jaar vervangen moeten en er zijn mensen die er rustig vijf jaar op lopen. Wilt u optimaal gebruik maken van de werking van onze veren adviseren wij uw veren regelmatig te vervangen, minimaal eens in de twee of drie jaar.


Ik kan in de lijst geen winkel in mijn plaats vinden, wat nu ?


De Vibrion Veren worden in geheel Nederland aangemeten, de lijst van datums op deze site is niet altijd geheel compleet. Via de pagina Contactformulier kunt u een berichtje doorgeven zodat wij u een plaats en datum bij u in de buurt kunnen doorgeven.


Kan ik een brochure krijgen ?


Onze Brochure kunt u lezen op onze website en zijn ook verkrijgbaar bij onze depots zie zittingsdagen voor adressen.

bottom of page